Scams voorkomen door tips

Via het internet worden veel verschillende investeringsmogelijkheden aangeboden om voor cryptocurrency. Dit zijn vaak diensten die er te mooi uit zien om waar te zijn, zoals een hoog rendement. Als je dit gevoel hebt, is het vaak ook het geval. Bij Bitvavo wordt daarom ook altijd uitgelegd waar je op moet letten en welke risico’s er aan scams gebonden zijn.

Houd je wachtwoord en gegevens voor jezelf

De transacties met cryptocurrencies zijn onomkeerbaar. Het is daarom ook belangrijk dat je niet zomaar geld overmaakt naar een wallet die je niet kent of jouw inloggegevens deelt met iemand anders. Jouw Bitvavo account is immers alleen van jouzelf, waardoor je het wachtwoord bij je moet houden. Dit houdt ook in dat er nooit gevraagd wordt om jouw wachtwoord vanuit de broker zelf en dat je jouw twee-factoren authenticatie ook niet prijs moet geven. Daarnaast is het van belang dat je jouw apparaat nooit uit handen geeft wanneer je nog ingelogd bent op jouw account.

Controleer waar informatie vandaan komt

Mochten er mails binnenkomen die van de broker af lijken te komen, kijk dan eerst of alle informatie klopt. Vaak klopt er al iets niet in het e-mailadres zelf en anders zijn er ook grammaticale fouten in de mails of op de website te vinden. Scammers maken namelijk gebruik van een vertaalsite, waardoor er veel fouten in de teksten voorkomen. Druk hierbij ook niet zomaar op links. Deze kunnen namelijk schade toebrengen aan jouw computer of jouw account, waardoor jouw cryptocurrency in gevaar komt.

Voorkom verlies van jouw currency

Ook is het belangrijk dat je nooit zomaar een transactie uitvoert naar een externe wallet. Controleer eerst altijd het adres en zoek zoveel mogelijk informatie op. Als je digitale valuta wilt versturen is het beter om eerst een test transactie uit te voeren voordat je het gehele bedrag overmaakt naar deze wallet. Hiermee kunnen grote verliezen voorkomen worden en wordt het geld niet gestort op een wallet adres dat niet te vertrouwen blijkt te zijn.